Köpvillkor

Dessa köpvillkor gäller när du handlar varor och tjänster hos oss på Retrodungeon.se 

 

Varor

RetroDungeon säljer främst begagnade retrotv-spel, alltså basenheter, konsoler, spel, kontroller och tillbehör för till exempel Nintendo 8-bit, Super Nintendo, Nintendo 64, Gamecube, Nintendo Wii, Playstation 1, Playstation 2, Playstation 3, Xbox och Xbox360. Vi gör rent, renoverar, kontrollerar och i de fall det krävs reparerar allt som vi säljer. Vårt sortiment utökas stadigt och nya varor läggs till varje vecka.

Tjänster

Vi erbjuder tjänster som till exempel slipning och reparation av skivor, rengöring och reparation av basenheter, och byte av batteri i spel. Du betalar förutom priset för tjänsten även för returfrakten för att vi ska skicka tillbaka varan till er. Frakten till oss löser och betalar du själv.

Här nedanför kan du läsa vilka villkor som gäller för varje tjänst:

Skivslipning
  1. Skivslipning innebär alltid en risk och skivor kan bli helt oläsliga efter en skivslipning. Vi avråder därför från att slipa skivor som fungerar och endast slipa skivor som inte går att använda. Skulle en skiva bli obrukbar så står vi inte för detta.
  2.  Vi kan tyvärr inte garantera att skivan blir spelbar. Kostnaden för skivslipningen debiteras även om skivan inte blir spelbar efter slipningen. I kostnaden för skivslipningen prövar vi att slipa skivan 3 gånger. Efter varje försök så kontrollerar vi så att skivan startar upp som den ska och att det går att börja spela. Vi har tyvärr ingen möjlighet att garantera eller verifiera att en skiva är helt spelbar.
  3. Olika basenheter ger olika resultat. Lasern i en basenhet som läser skivor kan bli dålig. Detta märks ofta först på slipade skivor eftersom dessa kommer en bit längre bort från lasern och där får en svagare laser problem med att läsa skivan. Så om en skiva fungerar på våra basenheter så kan det bli ett helt annat resultat på någon annan basenhet.

 

Reparation

 Skulle vi inte klara av att reparera återbetalar vi kostnaden för reparationen men inte för frakten. Vissa reparationer har en fast avgift som alltid tas ut. Detta framgår vid beställning av respektive reparation.

Paper Mario ReadingPriser, moms och betalning

Priset för alla varor anges inklusive moms. När du betalar visas det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Företaget innehar F-skattesedel och tillämpar reglerna om vinstmarginalbeskattning (VMB) på begagnade varor. I kundvagnen kan du läsa mer detaljerade betalningsvillkor och fraktvillkor efter att du valt betalalternativ och fraktalternativ.


Betalningssätt

Vi använder oss av Klarna Checkout där du som kund själv kan välja hur du vill betala. Du kan välja mellan att betala direkt eller vänta med betalningen till du har fått varan i din hand. Tryggt och säkert hela vägen.

Frakt & Leveranstid

Vi skickar alltid våra varor med fri frakt. Allt vi säljer finns i lager hos oss i Sverige och vi skickar normalt varan inom 1-2 arbetsdagar. Allt packas ordentligt och skickas med Postnord. Mindre försändelser skickas med vanligt porto större försändelser skickas spårbart som varubrev hem till dörren eller paket som hämtas hos ditt lokala ombud. 


Ångerrätt

Din ångerrätt gäller under 14 dagar som börjar den dag du tog emot varan.  Du har inte ångerrätt om du har brutit förseglingen eller spelat det spel eller konsol som du erhållit.  Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Skulle varan bli skadad eller komma bort på grund av att du är vårdslös så förlorar du ångerrätten. När ångerrätten utnyttjas betalas returfrakten av dig som köpare.


Garantier och Reklamation

Vi lämnar garanti på alla begagnade varor i 3 månader. Vill du reklamera varan pga av ett fel så står vi naturligtvis för fraktkostnaden. Skulle det trots allt visa sig att varan är felfri så står kunden för fraktkostnaden. Återbetalning för varan sker så snart som möjligt efter att vi tagit emot varan.